Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Νέο σκάνδαλο της Novartis



Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Donald Trump, έκλεισε η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis ένα συμβόλαιο συνεργασίας με τον Michael Cohen, το δικηγόρο του αμερικανού προέδρου με την...
διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή των 100 000 δολαρίων το μήνα.
Αμέσως μετά τη δημοσίευση της είδησης από τα αμερικανικά ΜΜΕ, ήρθε χθες(09.05) η απάντηση της Novartis. (βλέπε
Η εταιρεία είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο με τον Michael Cohen, με αμοιβή 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα χρόνο με την υπόσχεση εκ μέρους του δικηγόρου ότι θα συμβούλευε την εταιρεία για την πολιτική υγείας του αμερικανού προέδρου και το συμβόλαιο έληξε τον περασμένο Φεβρουάριο, διότι ο πελάτης της δεν κατόρθωσε να εκπληρώσει τις επιθυμίες της εταιρείας. Η εταιρεία διέψευσε τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ ότι η συμφωνία με τον Michael Cohen έκλεισε μετά από ένα δείπνο στο Davos, ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο και τον Vas Narasimhan πρόεδρο της Novartis.

Τελικώς, όπως είχε πει κάποτε και ένας διάσημος έλληνας δικηγόρος για τις υπόγειες δοσοληψίες στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας μας, όλες οι βρώμικες δουλειές, είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο είτε πρόκειται για πολιτική(οι διαφορές είναι μηδαμινές αφού και στις δυο περιπτώσεις το ζητούμενο είναι ένα και το ίδιο) όλα κλείνονται σε δείπνα μετά από συνέδρια και φόρα.

Οι άνθρωποι οι οποίοι καλούνται να υπηρετήσουν το σημαντικότερο θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνη, αποδεικνύονται οι ιδανικότεροι μεσάζοντες για όλες τις μεγάλες βρώμικες μπίζνες. Αυτό εξηγεί, το γιατί, ειδικώς στις ΗΠΑ, στο λεγόμενο προπύργιο της δημοκρατίας, το οικονομικώς ιδανικότερο επάγγελμα, είναι εκείνο το δικηγόρου, που θα έχει αποφοιτήσει από τις καλύτερες νομικές σχολές του κόσμου(Harvard, Yale, Stanford, Columbia και Chicago) και θα γνωρίζει άριστα τις μαύρες τρύπες του συστήματος.






Δεν υπάρχουν σχόλια: