Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ << ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ >>… ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Η νόθα διοίκηση του εργατικού κέντρου Κατερίνης, που στο νομό μας έχει καταντήσει οικογενειακή παράδοση, πατέρας να παραδίδει στην κόρη τα ηνία του εργατοπατερισμού, των συμβιβασμένων – φιλοεργοδοτικών – φιλοκυβερνητικών...
συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, συνεχίζει να δρα σαν δημόσια διοικητική υπηρεσία << χαρτοφυλακίου >>, αντί να οργανώνει την πάλη της εργατικής τάξης.

Αφού έχουν αποδιοργανώσει και απαξιώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα του νομού μας, με σωματεία σφραγίδες, σωματεία που έχουν απονεκρωθεί, δεν υπάρχει καμιά λειτουργία σε αυτά, τα εμφανίζουν με νόθα διοικητικά συμβούλια και νόθους αντιπρόσωπους στο συνέδριο του εργατικού κέντρου, για να συνεχίζουν το καταστροφικό έργο της αποδιοργάνωσης του εργατικού κινήματος και εκτός από τα προσωπικά οφέλη που αποκομίζουν, διευκολύνουν στο πέρασμα και εφαρμογή της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

Η διοίκηση του εργατικού κέντρου Κατερίνης, διοργάνωσε ημερίδα που έμοιαζε ολίγων με σεμινάρια, μαζί με το ινστιτούτο έρευνας της ΓΣΣΕ. Με πανεπιστημιακούς καθηγητές, οπού από έδρας προετοιμάζουν - χειραγωγούν εργαζόμενους, καλώντας τους σε υποταγή, συμμόρφωση και συμβιβασμό στην λεγόμενη μεταμνημονιακή πολιτική, όπου η όποια ανάκαμψη, θα έχει αναιμικό χαρακτήρα και η κερδοφορία λίγων μονοπωλιακών ομίλων, γιατί αυτό ονομάζουν ανάπτυξη, θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων.

είναι υπόλογοι στους εργαζόμενους και ανέργους του νομού, που αντί να προωθούν τον συλλογικό αγώνα, μέσα από την οργάνωση της εργατικής τάξης, τα σωματεία, προωθούν την εξατομίκευση των λύσεων με συμβουλές, συμβάλλοντα στην συστημική ιδεολογική χειραγώγηση, που θέλει τους εργαζόμενους να νοιώθουν αδύναμοι, να είναι αδρανείς, να απομακρύνονται από την οργανωμένη πάλη, από τα σωματεία, να αναζητούν ατομικές λύσεις, από τα προβλήματα που προκύπτουν, από την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών.

Για αυτό πολύ από τους παραβρισκόμενους στην ημερίδα, δεν είχαν σχέση με το εργατικό κίνημα, ήταν εργοδότες και φορείς της κυρίαρχης πολιτικής, που τσακίζει εργατικά δικαιώματα, για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων.

Αποτελεί μνημείο υποκρισίας και μεγάλου εμπαιγμού η <<ημερίδα>> που με το ανάλογο αντίτιμο όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ερμήνευσαν, εξωραΐζοντας σαν κάτι δεδομένο της αντεργατικές πολιτικές, που οξύνουν τα αδιέξοδα, την αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, δεν έχουν ανάγκη από σεμινάρια και συμβουλές για το πώς θα ζούνε φτωχοί, για το πώς θα αποδέχονται της πολιτικές κατακρήμνισης των εργατικών δικαιωμάτων τους, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι γνωρίζουν πολύ καλά τι ζούνε και πως βιώνουν στο πετσί τους τις βάρβαρες πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου.

Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να οργανωθούν, να παλέψουν, να αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές για να μην περάσουν . Σε αυτό κρίνονται τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, οι εργατικές ομοσπονδίες και όχι στο να κάνουν δημόσιες σχέσεις και να δρουν σαν δημόσιες υπηρεσίες πληροφοριών.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, να μην τους κάνουν την χάρη και γυρίσουν την πλάτη στην οργανωμένη πάλη, όπως επιδιώκουν οι πεμπτοφαλαγγίτες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για λογαριασμό των μεγαλοεργοδοτών και των κυριάρχων πολιτικών, όπως η πλειοψηφία της ξεπουλημένης τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΣΕ, με ευθύνες των παρατάξεων της ( ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ ), που ευθυγραμμίζεται πλήρως η διοίκηση του εργατικού κέντρου Κατερίνης.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργο να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανωθούν, να συσπειρωθούν ταξικά, να βρεθούν με το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα, που βρίσκεται στον αντίποδα των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και παρατάξεων.

Το ΠΑΜΕ παλεύει καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στις υπηρεσίες, στις γειτονιές, για να οργανωθεί η εργατική πάλη στην βάση της ταξικής ενότητας και κοινωνικής συμμαχίας, για να βάλει ο λαός εμπόδια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που τον πνίγουν καθημερινά, να οργανώσει την γραμμή αντεπίθεσης, με την καθημερινή πρωτοπόρα δράση του εργαζομένου λαού, που δε κάθεται με σταυρωμένα τα χεριά, δεν μιζεριάζει, δεν μοιρολατρεί, δεν είναι αδρανής.

Αυτό τον στόχο υπηρετεί και η ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που παλεύει το ΠΑΜΕ, χτίζεται μέρα με την ημέρα, παρά της δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζουν οι θεματοφύλακες της κυρίαρχης πολιτικής και οι τοποτηρητές τους μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Για να πετάξουν οι εργαζόμενοι το απόστημα της συνδικαλιστικής σαπίλας των ξεπουλημένων ρεφορμιστικών ηγεσιών και με νέα ταξική πνοή, με συμμετοχή όλων των εργαζομένων, να ζωντανέψουν σωματεία, συνδικάτα, να γίνουν νέα εκεί που χρειάζεται, για να αποτελέσουν όχι μόνο το πραγματικό αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο στην καθημερινότητα και στα προβλήματα του, αλλά να οργανώσουν την γραμμή της αντεπίθεσης, τον αγώνα με κοινωνική προοπτική, όπου ο εργαζόμενος θα είναι κυρίαρχος του πλούτου που παράγει και κανένας κηφήνας καπιταλιστής δεν θα του κλέβει τον μόχθο και τον ιδρώτα του.



Σαββίδης Παναγιώτης

Μέλος του Δ.Σ. οικοδόμων Κατερίνης με το ψηφοδέλτιο της << ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ >> που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: