Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΣΜΑΕΘ / ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, ειρήνη και εμπιστοσύνη στη δύναμή μας!!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, σου ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, ειρήνη και... εμπιστοσύνη στη δύναμή μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτήν την κατάσταση, της φτώχειας, της ανασφάλειας, της ανεργίας.

Τα περί «μεταμνημονιακής εποχής», περί «δίκαιης ανάπτυξης», περί «κανονικότητας της ελληνικής οικονομίας» είναι στην κυριολεξία παραμύθια της Χαλιμάς, είναι οφθαλμοφανής κοροϊδία.

Η πρόθεση που έχει και αυτή η κυβέρνηση είναι να καλλιεργήσει αναμονή και ηττοπάθεια, να θεωρήσουμε ως «περασμένα - ξεχασμένα» όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης. Να δεχτούμε αμαχητί την καρατόμηση των δικαιωμάτων μας, τη φοροληστεία, τις μειώσεις σε συντάξεις, παροχές υγείας, παιδείας.

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας, για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Συνάδελφε, η πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης που ποινικοποιεί τη δράση όσων αντιστέκονται απέναντι στους πλειστηριασμούς, όσων διαμαρτύρονται, όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτή την αδικία, καθώς ο αγώνας για την προστασία της πρώτης κατοικίας θεωρείται κακούργημα, αποδεικνύει τη δύναμη του αγώνα.

Μετά την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς, επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες, να προκαλέσουν βαρύ πλήγμα στο απεργιακό δικαίωμα, υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.

Συνάδελφε μη μένεις απαθής, γίνε μέλος του Συλλόγου, πάρε ενεργά μέρος στη συζήτηση και δράση του Σ.Μ.Α.Ε.Θ.

Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: