Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ…ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΣΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ


Η ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων, περνάει και μέσα από την επίλυση των διαφορών της χώρας μας με το κράτος των Σκοπίων. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, ΗΠΑ - Ε.Ε - ΝΑΤΟ πιέζουν για...
να αμβλυνθούν οι όποιες διαφορές της χώρας μας με τα Σκόπια, για να γίνει τμήμα και αυτή, των ιμπεριαλιστικών αυτών συμμαχιών και να πάρει πιο ενεργά μέρος σε σχεδιασμούς για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου της, αλλά Ευρωπαϊκού και Αμερικάνικου που δραστηριοποιούνται χρόνια εκεί, μαζί με το Ελληνικό κεφάλαιο που βρίσκεται στα Σκόπια, στον ανταγωνισμό κυρίως με την Ρώσικη αστική τάξη. Αναζητούν ένα ακόμα κράτος δορυφόρος τους για τα άνομα σχέδια και καπιταλιστικά συμφέροντα τους.

Αυτή είναι η ουσία πίσω από τη αναζωπύρωση του θέματος με τα Σκόπια, ουσία που θα καλυφθεί πίσω από της άναρθρες εθνικιστικές φωνές από όλες της πλευρές. << Μακεδονομάχοι>> και <<Σκοπιανοφάγοι>> ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα μίσους μεταξύ των λαών της περιοχής, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ιμπεριαλιστές που κινούν τα νήματα μαζί με τις αστικές τάξεις των χωρών και από εδώ και από εκεί.

Τα οικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, ο ανταγωνισμός, είναι που δημιουργού της εντάσεις, που πολλές φορές έχουν τεχνητό χαρακτήρα, για τον αποπροσανατολισμό των λαών από το βασικό και το κύριο. Ότι τα καπιταλιστικά συμφέροντα που ονομάζουν αυθαίρετα << εθνικά >>, δεν ταυτίζονται με τα λαϊκά συμφέροντα και ότι οι λαοί κάτω από άλλες προϋποθέσεις, έχουν συμφέρον και μπορούν να ζήσουν ειρηνικά και να συνυπάρξουν μαζί με αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και αλληλοϋποστήριξη.

Και αυτό δεν μπορεί να γίνει σίγουρα, έχοντας αποφασίσει οι αστικές τάξεις των χωρών, την είσοδο μας στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε, που αποτελούν ενώσεις καπιταλιστών , λυκοσυμμαχίες ιμπεριαλιστών, που για τα ταξικά - οικονομικά τους συμφέροντα δεν διστάζουν να αιματοκυλούν τους λαούς.

Ενάντια σε αυτές τις <<συμμαχίες>> πρέπει να παλέψουν οι λαοί, αυτό επιτάσσει ο σύγχρονος πατριωτισμός, σε αντίθεση με τον κοσμοπολιτισμό και τον αστικό εθνικισμό που είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος.

Σήμερα ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΗΠΑ τρέχουν την ιστορία με τα Σκόπια, με την αστική τάξη της χώρας μας και τα κόμματα της να ευθυγραμμίζονται μαζί τους, όταν πριν 25 χρόνια έβριθαν από εθνικιστικό παροξυσμό, διοχετεύοντας το μίσος κα την μισαλλοδοξία μεταξύ των δύο λαών.

Παρόλα αυτά, αυτό δεν εμπόδισε το Ελληνικό κεφάλαιο τα επόμενα χρόνια να κάνει μεγάλη εξαγωγή κεφαλαίων στα Σκόπια και να αποτελεί τρίτη δύναμη σε επενδύσεις εκεί.

Στην κατεύθυνση της νέας χάραξης ζωνών επιρροής, στο φόντο των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας με την Ρωσία, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αξιώνουν να κλείσουν τα θέματα με τα Σκόπια και να το εντάξουν στους κόλπους τους, για την προώθηση των γεωστρατηγικών και οικονομικών τους συμφερόντων στην περιοχή.

ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΗΠΑ αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης στην περιοχή, αυτοί αιματοκύλησαν τα βαλκάνια από το 1993, βομβάρδισαν τον Σέρβικο λαό το 1999, για τα μονοπωλιακά συμφέροντα που εκπροσωπούν, για της γεωστρατηγικές τους επιδιώξεις, σήμερα ο ανταγωνισμός μεταξύ τους αγριεύει και προνοεί νέες περιπέτειες για τους λαούς.

Αυτό είναι το βασικό ζήτημα που πρέπει να αναδειχθεί και αποτελεί σύγχρονο πατριωτικό καθήκον.

Οι λαοί θα ζήσουν ήσυχα, μονιασμένοι, ειρηνικά, όταν απεμπλακούν από τις ιμπεριαλιστικές αυτές συμμαχίες και από εκείνα τα ταξικά συμφέροντα που βλέπουν πως στις πλάτες τους θα θησαυρίζουν.

Για αυτό πρέπει να παλέψουν οι λαοί σήμερα, μαζί και ο Ελληνικός λαός, απομονώνοντας εθνικιστικές κραυγές και όψιμους πατριδοκάπηλους που έκαναν πάλι την εμφάνιση τους, για τον λαϊκό αποπροσανατολισμό και παραπλάνηση και την αθώωση του αιματοβαμμένου ιμπεριαλισμού.

Η ονοματολογία που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό αποτελεί προσχηματική διαδικασία και ρίχνει στάχτη στα ύπουλα σχέδια των ιμπεριαλιστών .

Όποιο παράγωγο της λέξης << Μακεδονίας >> πρέπει να έχει μόνο γεωγραφικό προσδιορισμό, δεν θα αναγνωρίζεται σαν εθνότητα και αυτό θα βάλει τέλος και στις αλυτρωτικές βλέψεις δυνάμεων των Σκοπίων και στους διάφορου κατά καιρούς πλαστογράφους τους, που καθοδηγούνται από εθνικιστικούς κύκλους που πολλές φορές βρίσκονται και έξω από την χώρα ( ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ).

Oι λαοί έχουν συμφέρον να αντιπαλέψουν τον εθνικισμό και από της δυο πλευρές, είναι το << τυράκι >> ώστε μέσα από το <<διαιρεί κα βασίλευε>> που επιδιώκουν οι ιμπεριαλιστές, να είναι υποχείριοι για τα άνομα συμφέροντα τους.

Να παλέψουν ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε., στις ΗΠΑ και σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, που θέλουν κράτη μαριονέτες και λαούς υποτακτικούς, που ενίοτε θα τους πνίγουν στο αίμα για τα συμφέροντα τους.

Αυτό είναι το βασικό και κύριο σήμερα, το σύγχρονο πατριωτικό καθήκον, γνήσιο γιατί έχει ταξικό περιεχόμενο.

Σε αυτή την κατεύθυνσης πρέπει να παλέψουν οι λαοί και πρώτος ο Ελληνικός λαός, για την Ειρήνη, την λαϊκή συνεργασία, το αμοιβαίο όφελος και αλληλοσεβασμό.

Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: