Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΙΙ


Να κάνω μια παρένθεση στη αναφορά μου στην «Αναθεώρηση Μιας Σφαγής», στο ΑΙΣΧΟΣ που το ονόμασαν κάποιοι «Αναθεωρημένο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηριών», τον...
«Τιμοκατάλογο ΚΤΕΟ των Αναπήρων και Χρόνια Πασχόντων», της ανθρώπινης ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και ΖΩΗΣ σε ποσοστά, και να θίξω για ακόμα μια φορά, όπως και στο παρελθόν, ένα θέμα, μια πραγματικότητα που ΜΟΝΟ στην Ελλάδα συμβαίνει.

Ίσως γιατί στην Ελλάδα, η «περίσσια ευαισθησία» ορισμένων, έχει δημιουργήσει ΚΑΙ στο χώρο της Αναπηρίας, ΠΑΙΔΙΑ και ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ, ανάπηρους, και λιγότερο ανάπηρους, και για να το πω πιο απλά, «Βόρειους και Νότιους» στην αναπηρία.

Σε ένα ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΡΑΤΟΣ όπως το δικό μας (το μας, θα δούμε για πόσο ακόμα), βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια να γίνονται ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ με την υγεία του κοσμάκη, έχουμε δει, και έχουμε μάθει για βρώμικα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες ΟΛΩΝ, μάθαμε, για εταιρίες και παρατρεχάμενους που ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ από την λειψή μας υγεία, ζήσαμε και ΖΟΥΜΕ περικοπές σε ΟΛΑ, και φυσικά μέσα σε αυτά είναι και η υγεία, η Υγεία, που ο κόσμος πλήρωνε και πληρώνει, και αντί να την έχει, πεθαίνει, γιατί οι «μεγάλοι» αποφάσισαν να του ΚΛΕΨΟΥΝ τα χρήματα που προοριζόταν γι αυτήν (γιατί καθαρή κλοπή είναι το να αφαιρείς από την υγεία χρήματα που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι για να πληρώσεις τα χρέη που δημιούργησες επειδή είσαι ΑΧΡΗΣΤΟΣ), και να τα δώσουν «αλλού».

ΠΟΥ; Μα το ξέρουμε όλοι….

Κόβουν λοιπόν από την υγεία, και κατά συνέπεια, «ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΕΣ». Θα πούμε λεπτομέρειες σε προσεχές αφιέρωμα, θα θυμηθούμε καταγγελίες, σκάνδαλα, κλπ.



Βλέπετε, όσο και να θέλουν να τα εξαφανίσουν, δεν μπορούν.

Πάμε τώρα στο σημερινό μας θέμα, το οποίο, είναι για γέλια, και για κλάματα. Είναι πεποίθηση πολλών, πως, ανάπηρος είναι ΜΟΝΟ εκείνος που κάθεται σε καροτσάκι.. Είναι Μόνο εκείνος, που είναι τυφλός, είναι ακρωτηριασμένος, είναι…..

Πως το βλέπετε αυτό;

Και η ερώτηση, απευθύνεται τόσο στον Ιατρικό Κόσμο της χώρας, όσο και σε Φορείς Α.Μ.Ε.Α, και σε χρόνια πάσχοντες!

Όπως έχουν καταγγείλει, τόσο στο παρελθόν, όσο και πολύ πρόσφατα διαφορές Συλλογικότητες ΑΜΕΑ, οι υποτιθέμενοι «Επίσημοι Φορείς» του χώρου, οποιαδήποτε ενέργεια κάνουν, αυτή γίνεται ΜΟΝΟ για να μικρό ποσοστό ΑΜΕΑ, και ΟΧΙ για το ΣΥΝΟΛΟ, το οποίο (επαναλαμβάνω) ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως εκπροσωπούν.

Έτσι, μένουν «στην απέξω» πάνω από το 85% των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, ενώ ευνοούνται έμμεσα και άμεσα οι υπόλοιποι.

ΕΙΝΑΙ: Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ:

Για κάποιους λοιπόν, άτομα που πάσχουν από κάποιο Αυτοάνοσο, είναι καρκινοπαθή, είναι…. Αρτιμελή ΔΕΝ κάθονται σε αμαξιδιο, πολύ απλά, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Και να πάμε στα «νούμερα», τα … «ποσοστά»; Στις υποτιθέμενες «ελαφρύνσεις» που γίνονται στα ΑΜΕΑ; Εδώ αν δούμε την νομοθεσία, θα παρατηρήσουμε πως ΜΟΝΟ τα υψηλά ποσοστά έχουν τις όποιες ελαφρύνσεις (να μπορούσαν να χαρακτηριστούν έτσι;) και λογικά αναρωτιόμαστε.

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80%;

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;

ΤΟΥ 50, ΤΟΥ 60, ΤΟΥ 70%, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ», ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, ΥΓΙΕΙΣ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ 80% ΚΑΙ ΠΑΝΩ;

Έτσι, για να δούμε για ακόμα μια φορά τα «νούμερα» του ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟΥ, του Τιμοκατάλογου ΚΤΕΟ, πίσω από τα οποία, κρύβεται και ένας ανθρώπινος πόνος. Ευθυνη ΜΕΓΑΛΗ για τους αναπηρους πολλων ταχυτητων, φερουν τοσο οι πολιτικαντηδες, οσο, και οι διαφοροι «Συνδικαλιστες», τους οποιους μαλιστα πολλοι τους κατηγορουν για ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

Θα μπορουσα να γραψω πολλα, αλλα δεν χρειαζεται. Οποιος ψαξει θα βρει πολλα forum με παρομοιες συζητησεις, καταγγελιες, διαμαρτυριες, για την ΑΔΙΚΙΑ που ζουν ΟΛΟΙ οι αναπηροι και χρονια πασχοντες…..

Θα επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: