Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Και ενώ στη… «χώρα του ποτέ» τα πλήθη τρέχουν σαν τρελά για να υποδεχτούν παίχτες τηλεπαιχνιδιών, και «γκρεμίζουν τείχη», ενώ ετοιμαζόμαστε να… «βγούμε στις αγορές» (για να ψωνίσουμε ζαρζαβατικά) και, τα πολιτικά αηδόνια αυτής της χώρας κελαηδούν τους φάλτσους σκοπούς τους ρίχνοντας μας στάχτη στα μάτια, έρχονται νέα...
«αστροπελέκια» που καίνε μισθωτούς, συνταξιούχους, αλλά και Αναπήρους.

Το έγραψα πολλές φορές και θα το επαναλάβω ακόμα μια, έτσι, για να μην «ονειρεύονται» ορισμένοι.

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ Α.Μ.Ε.Α ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ, και όπως βλέπουμε, οι ΙΔΙΕΣ πολιτικές πλέον, εφαρμόζονται σε μισθωτούς και συνταξιούχους, άσχετα αν δεν είναι Α.Μ.Ε.Α.

Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ, είναι ΙΔΙΑ, περικοπές, χαράτσια, και….. ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΧΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ.

Για τα «γενικά», θα τα πούμε σύντομα, ΤΩΡΑ, θα μιλήσαμε για τα ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ» ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ.

Διαβάστε Συνέλληνες το ρεπορτάζ….

«Εμπαιγμός σε βάρος των αναπήρων και των βαρέως πασχόντων


“Ξεχειλίζει” η αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των 113 προαπαιτούμενων που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Ιουνίου, η πλειονότητα των οποίων θα πρέπει να έχει νομοθετηθεί μέσα στο 2017.

“Αν αυτό συμβεί αίρεται η προστασία των ΑμεΑ, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της χώρας και τα άτομα αυτά οδηγούνται σε καθαρή φτωχοποίηση” τονίζει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ.


Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη διάταξη 97 αποπειράται η επαναφορά της διφορούμενης και αμφισβητούμενης έννοιας της λειτουργικότητας του αναπήρου, παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας περί του αντιθέτου.

“Όπως και σε προηγούμενες προσπάθειες, το αναπηρικό κίνημα δεν θα επιτρέψει τα άτομα με αναπηρία να γίνουν πειραματόζωα στη δημιουργία ενός συστήματος που δεν έχει εφαρμοστεί πραγματικά και ολοκληρωμένα σε καμία ευρωπαϊκή χώρα”προειδοποιεί η Συνομοσπονδία.

Τα “πυρά” των αναπήρων συγκεντρώνουν, επίσης, οι διατάξεις υπ. αριθ. 75, 76, 86, 105 και 106, οι οποίες φαίνεται να οδηγούν σε άμεσες μειώσεις ποσών ή και δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, εκ νέου θέσπιση συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας, περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και εν γένει περικοπές δαπανών στην αναπηρία.

Με ανοιχτή επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα, η ΕΣΑμεΑ υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό ότι είχε δεσμευτεί για την προστασία των ατόμων με αναπηρία από τις αξιώσεις των δανειστών. Στο πλαίσιο αυτό, αξιώνει:

την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, που έχουν σχεδιαστεί και δίδονται αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την κάθε αναπηρία,

την ουσιαστική βελτίωση των ΚΕΠΑ, με ορθή αξιολόγηση και όχι τη θέσπιση από την αρχή ενός συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας και εκ νέου ταλαιπωρίας χιλιάδων αναπήρων πολιτών,

να μην υπάρξει επαναϋπολογισμός των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία ή περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.


“Αντί περικοπών και μειώσεων, το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί:
• Κατάργηση της άδικης διάταξης των άρθρων 7 και 27 του ν.4387/2016, η οποία αφορά στην αναλογική μείωση του ποσού της εθνικής σύνταξης βάσει του ποσοστού αναπηρίας του δικαιούχου. Η σύνταξη δεν είναι επίδομα αναπηρίας, για να δίνεται με βάση τη βαρύτητα αναπηρίας και για το λόγο αυτό ζητάμε την άμεση εφαρμογή της χορήγησης του 100% του ποσού που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους με αναπηρία ανεξαρτήτως ποσοστού.
• Συνέχιση της καταβολής του ΕΚΑΣ σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και μετά το 2019 και επέκτασή του σε όλα τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.
• Αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι αναπηρίας και γήρατος του ιδιωτικού τομέα με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του 2ου μνημονίου και συγκεκριμένα με τις διατάξεις του ν. 4093/12 και της Π.Ν.Π. 4111/2013 και την εναρμόνισή τους με τα ισχύοντα στο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και των αδικιών που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι γήρατος γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες του ιδιωτικού τομέα.
• Κατάργηση των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ των ατόμων με αναπηρία”

καταλήγει στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η ΕΣΑμεΑ.

Με αφορμή τις ήδη πετσοκομμένες παροχές προς τους ανάπηρους, τους βαρέως πάσχοντες και τις οικογένειές τους, αλλά και τις επαπειλούμενες στη βάση των προαπαιτούμενων που συμφώνησε η κυβέρνηση, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) καλεί τους εμπλεκόμενους σε ξεσηκωμό.

“Νισάφι πια! Δεν τους χρωστάμε. Μας χρωστάνε! Ό, τι κόβουν από μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, θεραπείες και ό,τι μαζεύουν από τους φόρους, τα χαρίζουν ως κίνητρα για την «ανάπτυξή τους» στους μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοεφοπλιστές. Για τα κέρδη της πλουτοκρατίας μας οδηγούν στον μεσαίωνα!” αναφέρει σχετικά σε ανακοίνωσή της.

“Γονείς και κηδεμόνες, ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες μετατρέπουμε την απόγνωση και την οργή σε μαχητική απόφαση αγώνα. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ούτε τα ψίχουλα από το φαγοπότι των μεγαλοεπιχειρηματιών” συμπληρώνει και καλεί σε μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 20 Ιούλη 2017 και ώρα 7 μ.μ., στο Υπουργείο Υγείας, με τα ακόλουθα αιτήματα:

Καταβολή εδώ και τώρα (μέσα στο καλοκαίρι) όλων των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ σε γονείς και ασθενείς για τις θεραπείες τους με την κατάθεση των δικαιολογητικών ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα τα παιδιά κανονικά τις θεραπείες τους από τον Σεπτέμβρη.

Κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των θεραπειών που έχουν ανάγκη τα παιδιά με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις.

Να σταματήσει η σφαγή των ΚΕΠΑ.

Κανένας ανάπηρος και χρονίως πάσχοντας χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει (επίδομα, σύνταξη αναπηρίας).»

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Συνέλληνες, οι ΑΔΙΚΙΕΣ που γίνονται σε βάρος των Αναπήρων και χρόνια πασχόντων σε αυτή τη χώρα, είναι ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, και ΟΛΟΙ εκείνοι που τις πραγματοποιούν, αλλά και οι «δημιουργοί» τους δρουν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι, κάτι για το οποίο «φροντίζει με κάθε επιμέλεια» το … «κράτος πρόνοιας», οι νομοθέτες, και ο κάθε ΑΣΧΕΤΟΣ ΓΡΑΦΙΑΣ που δεν του καίγεται καρφί για το αν οι αποφάσεις και οι πράξεις του έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές. Οι καταγγελίες, είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ και πάρα πολλές, μόνο που δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Από την μια έχουμε τις «κούφιες υποσχέσεις» (προκειμένου οι αρμόδιοι να ξεφορτωθούν εκείνους που τους στριμώχνουν), και από την άλλη, την σκληρή πραγματικότητα, τις «περικοπές» το ΣΦΑΓΕΙΟ.

Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ.

Θα επανέλθω.



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: