Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑΒΛΟΙ

Το καλοκαίρι προχωρά στην «Ελλάδα της Ευρώπης», της … «προόδου», στην Ελλάδα την ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ (για να μην γελιόμαστε), και εκτός από τον καύσωνα που περιμένουμε να μας κάψει με τις υψηλές του θερμοκρασίες, τον καλοκαιρινό, έχουμε τον «άλλο καύσωνα», εκείνον που είναι ΟΛΟ το χρόνο και ΚΑΙΕΙ τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις…

Ο «καύσωνας» αυτός ακούει στο όνομα ΚΕΠΑ, Υγειονομικές Επιτροπές, Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Ναι Συνέλληνες, ΟΛΑ τα προαναφερόμενα, είναι ένας ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ που «καίει» τις ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών, ΟΛΟ το χρόνο.

Σας έχω μεταφέρει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ καταγγελίες ασθενών για ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες τους σε κάποιες επιτροπές (ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ), στις οποίες ο ανθρώπινος εξευτελισμός δεν περιγράφεται..

Αν ψάξετε στο διαδίκτυο, θα βρείτε έναν τεράστιο αριθμό καταγγελιών οι οποίες καθημερινά και αυξάνονται με νέες, αλλά βλέπετε, κανένα αυτί δεν ιδρώνει, οι «αρμόδιοι» ασχολούνται με «νούμερα» και όχι με ασθενείς.

Μέσα σε όλα τα άλλα, έχουμε και το ΧΑΛΙ που επικρατεί σε πολλές Υγειονομικές Υπηρεσίες. Παρουσιάζουν εικόνα «ΣΤΑΒΛΟΥ», αν και οι στάβλοι, είναι πολύ πιο καθαροί.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από την Καρκινοπαθή ΕΛΕΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ, στην πρώτη βλέπουμε μια τουαλέτα ΑΜΕΑ, και στη δεύτερη το «Στοίβασμα» των ασθενών που περιμένουν να περάσουν ΚΕΠΑ.


Όπως περιγράφει η κυρία Ρούσσου, «Αυτή είναι η κατάσταση στις τουαλέτες του δεύτερου ορόφου στο ΙΚΑ Ταύρου που περνάνε υγειονομική Επιτροπή τα παιδιά μας και δεκάδες ανάπηρα άτομα μαζί με τους συνοδούς τους. Είμαστε άνθρωποι άλλα ακόμα και τα ζώα μας τα έχουμε ποίο καθαρά.

Αυτές η φωτογραφίες είναι στις 11:00 φανταστείτε την εικόνα στις 14:00 το μεσημέρι. Αυτή είναι η μοναδική τουαλέτα ενός ορόφου .Να το κοινοποιήσουμε όλοι μήπως κάποιος αρμόδιος συγκινηθεί και βάλει μια καθαρίστρια.»

Βέβαια, παρόμοιες εικόνες, η να πω καλύτερα παρόμοιοι ΣΤΑΒΛΟΙ υπάρχουν σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου οι «αρμόδιοι» ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τις εστίες μικροβίων (άλλωστε το προσωπικό, οι γιατροί και οι προϊστάμενοι των πολυιατρείων έχουν τις δικες τους τουαλέτες που κλειδώνουν), όπως αδιαφορούν και για τις ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ συνθήκες του στοιβάσματος των ασθενών.

Το έχω γράψει πολλές φορές, πως τα Άτομα Με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, αντιμετωπίζονται σαν ΖΩΑ σε αυτή τη χώρα.

Το «κράτος πρόνοιας» κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ταλαιπωρήσει , να τυραννήσει όσο γίνεται περισσότερο τα άτομα αυτά, με στόχο, να πετυχει το κανονικό «σφάξιμο» τους από τις επιτροπές.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Και αυτές οι εικόνες, πιστεύω να κάνουν υπερήφανους τους όποιους «αρμόδιους».

Θα μπορούσα να γράψω πολλά, σας είπα, αν το ψάξετε, θα βρείτε ένα σωρό καταγγελίες….

Βέβαια, μετά από την δημοσίευση των φωτογραφιών, ΙΣΩΣ να σπεύσουν κάποιοι να καθαρίσουν όπως όπως τις βρωμιές τους, αλλά…..

Θα κάνουν τα γνωστά «πασαλείμματα», θα καθαρίσουν όπως λεμέ αυτά που βλέπει η «πεθερά», και μετά από δυο τρεις μέρες, θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα, και την γνωστή δικαιολογία πως «δεν υπάρχουν χρήματα για καθαρίστριες»

Ναι, ΑΥΤΗ είναι η μονιμη δικαιολογία.

Θα επανέλθω…



Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: