Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 10 Μαΐου 2016

«Δικοί σας είμαστε ρε παιδιά…!»

koykolofori ΜΑΤ- «κουκουλοφόροι», συνάδελφοι... εν όπλοις
Για όποιον πήρε μέρος σε συλλαλητήριο, έστω και μια φορά, η σχέση της αστυνομίας με τους «γνωστούς αγνώστους»...
είναι προφανής.
Οι δυνάμεις καταστολής χρειάζονται μια αφορμή για να επέμβουν. Και επειδή αυτή την αφορμή δεν την δίνουν οι διαδηλωτές, πρέπει να την κατασκευάσουν, ή να την προκαλέσουν οι ίδιες…
Το εργατικό κίνημα έχει και στη χώρα μας πλούσια εμπειρία επ΄ αυτού. Υπάρχουν πλέον εκατοντάδες ντοκουμέντα που αποδεικνύουν την υπαλληλική σχέση των «κουκουλοφόρων» με τις αρχές ασφαλείας. Υπάρχουν ακόμα και «συλλήψεις» (επί τω έργω) ασφαλιτών από διαδηλωτές. Να το πούμε διαφορετικά: ΜΑΤ και «μπαχαλάκηδες» πληρώνονται από τον ίδιο λογαριασμό.
Όλα τα παραπάνω, επαναλήφθηκαν με το ίδιο, εδώ και χρόνια, τελετουργικό, στην επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών, το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, την ώρα που η κυβέρνηση ψήφιζε το ολέθριο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση και τη φορολογία.
Στο βίντεο που ακολουθεί (είναι από το δελτίο ειδήσεων του ΜEGA), καταγράφεται μια «αψιμαχία» μεταξύ «κουκουλοφόρων» και ανδρών των ΜΑΤ. Στη διάρκεια αυτής της «αψιμαχίας» ένας εκ των «κουκουλοφόρων» φαίνεται να δίνει εξηγήσεις στους αστυνομικούς, που είναι έτοιμοι να «ψεκάσουν». Στο τέλος της προσπάθειας του, προφανώς για να πείσει τους συναδέλφους του ΜΑΤατζήδες για την ταυτότητα του, βγάζει την κουκούλα του και αποκαλύπτει το πρόσωπο του…!
Σα να τους λέει: «Δικοί σας είμαστε ρε παιδιά…».



Η ίδια σκηνή από άλλη κάμερα (από το 0.45 έως το 1.05)




imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια: