Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 25/1/2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Οργή στα μπλόκα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σκληραίνουν τη στάση τους και στέλνουν αυστηρό μήνυμα προς...
την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό οι αγρότες, που βρίσκονται στα μπλόκα της Μακεδονίας και των Τεμπών. Αύριο το συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη που θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι».

ΕΘΝΟΣ: «Ανατιμήσεις φωτιά στα βασικά τρόφιμα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «σε ανοδική τροχιά συνεχίζουν να βρίσκονται οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Όπως προκύπτει από έρευνα του «Εθνους», εννέα λόγοι πυροδοτούν την ακρίβεια στα τρόφιμα, παρά την πενταετή ύφεση, τον αποπληθωρισμό και τη δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «5 κρυφές ανατροπές στα όρια ηλικίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ευνοϊκότερες προϋποθέσεις εξόδου για χορήγηση πλήρους σύνταξης ΙΚΑ πριν από τα 67. Οι 7 κατηγορίες ασφαλισμένων στο ΙΚΑ που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για σύνταξη το 2016».


ΕΣΤΙΑ
: «Είναι η εφαρμογή κ. Ερντογάν!»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πριν λίγες ημέρες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εχρησιμοποίησε την έκφραση «Είναι η εφαρμογή ανόητε» για να στηλιτεύσει και την στάση της Ελλάδος, όσον αφορά στην υλοποίηση του τρίτου μνημονίου».


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
: «Νόμος – κίνητρο για τους μικρομεσαίους»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «λαϊκότερος» ο νέος αναπτυξιακός, που ρίχνει το βάρος του στις μικρομεσαίες εταιρείες. Στηρίζονται δημοτικές επιχειρήσεις, κλειστές βιομηχανίες, συνεταιρισμοί, αλλά και νέες ανεξάρτητες εταιρείες. Στο 45% η μέγιστη ενίσχυση».


ΤΑ ΝΕΑ
: «Στο μυαλό των Γερμανών»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι εταίροι είναι ενήμεροι για τις δυσκολίες που έχει η κυβέρνηση. Αλλά και η Αθήνα είναι εκείνη που καθορίζει την ταχύτητα υλοποίησης του Μνημονίου» λένε στα «ΝΕΑ» υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο».


KONTRA NEWS
: «Θα ξεδοντιάσουμε τη διαπλοκή όσο και αν ο Μητσοτάκης προσπαθεί να την προστατεύσει»
Η εφημερίδα γράφει ότι «αυστηρή προειδοποίηση στους ξοφλημένους νταβατζήδες της τηλεόρασης, που συνωμοτούν μαζί με τους ντόπιους ολιγάρχες και τους γνωστούς ακραίους κύκλους της Ευρώπης για να αποδομήσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας».


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:
 «Φορο-δώρα, αλλά και βάρη»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τη φορολογική ελάφρυνση των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης της φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: