Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 1/7/2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Υπάρχει ελπίς;".
Η εφημερίδα γράφει ότι "υπάρχει ελπίς; Θα φανεί στο σημερινό Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει (με τηλεδιάσκεψη) για...
να βρεθεί λύση στο "και ένα". Από την έκβασή του θα κριθεί και η "τύχη" του δημοψηφίσματος".


ΕΘΝΟΣ
: "Ώρα Μηδέν. Σε κατάσταση πολιορκίας η χώρα από τα μεσάνυχτα".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραματικές ώρες ζει η Ελλάδα. Από τα μεσάνυχτα εκ των πραγμάτων η χώρα βρέθηκε εκτός της ομπρέλας διάσωσης του δεύτερου Μνημονίου. Το νέο αίτημα της κυβέρνησης για τρίτο πρόγραμμα με ορίζοντα δυο ετών θα συζητηθεί μετά το δημοψήφισμα".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:
 "Χρεοκόπησε η Ελλάδα και ο Τσίπρας...παίζει".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε απόλυτο βέρτιγκο βρίσκεται πλέον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κουβαλώντας ήδη από σήμερα στην πλάτη του το βάρος της εισόδου της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας, που θα στιγματίσει το πολιτικό του μέλλον. Εν μέσω έντονης αμφισβήτησης μεταξύ των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να σώσει την παρτίδα την ώρα που μηδένιζε ο χρόνος"


ΕΣΤΙΑ
: "Ανυπολόγιστη εθνική ζημιά".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η όλη στάσις της Κυβερνήσεως κατά τους μήνες αυτούς ήταν εξόχως προκλητική έναντι των Ευρωπαίων. Και το αποτέλεσμα το βλέπουμε τώρα. Ακόμη και εκείνοι που αρχικώς ήταν θετικά διακείμενοι απέναντί μας, τώρα έγιναν πολύ σκληροί. Οι διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης έχουν πληγεί καίρια. Και δύσκολα θα αποκατασταθούν. Εκτός από την τεράστια καταστροφή που έχει επιφέρει η Κυβέρνησις Τσίπρα στην οικονομία, έχει προκαλέσει και ανυπολόγιστη εθνική ζημιά".


Η ΑΥΓΗ: 
"Το ΟΧΙ καταλύτης για νέα συμφωνία".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "θρυαλλίδα για επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης και πιθανώς προσέγγιση Ελλάδας και δανειστών για τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας, που θα αντιμετωπίσει συνολικά και οριστικά το ελληνικό ζήτημα, αποδεικνύεται η απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα σε συνδυασμό και με την τυπική λήξη του δεύτερου προγράμματος πριν από λίγες ώρες (μεσάνυχτα)".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: 
"Μπροστά το "όχι", αλλά..."
Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι προθέσεις των ψηφοφόρων εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής μεταστρέφονται θεαματικά μετά τους τραπεζικούς περιορισμούς που συνοδεύονται από τις απειλές των εταίρων αλλά και την προπαγάνδα πολλών εγχώριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με την έρευνα της ProRata , που δημοσιεύει η "Εφ.Συν.", την πρώτη που αποτυπώνει τις πολιτικές επιλογές των πολιτών, καταγράφεται προβάδισμα του "όχι" στο σύνολο του πληθυσμού (51%). Όμως μετά το κλείσιμο των τραπεζών, το "όχι" πέφτει στο 46% από 57% και το "ναι" ανεβαίνει στο 37% από το 30%".


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
: "Χρεοκοπία και διαφωνίες στο Μέγαρο Μαξίμου".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " εν μέσω στάσης πληρωμών στο εσωτερικό και χρεοκοπίας, καθώς χθες δεν καταβλήθηκαν οι δόσεις προς το ΔΝΤ για τις οποίες η Αθήνα ζήτησε αναβολή, η κυβέρνηση απέστειλε χθες νέα πρόταση στο Eurogroup, αφήνοντας ανοικτό σε περίπτωση συμφωνίας το ενδεχόμενο να ανακληθεί το δημοψήφισμα ή ο ΣΥΡΙΖΑ να ταχθεί υπέρ του "Ναι".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
: "Ζητάει νέα "δανειακή σύμβαση" θηλιά για το λαό!".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "επιβεβαιώνεται ότι όταν η κυβέρνηση ζητάει απ΄το λαό να πει "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, στην πραγματικότητα του ζητάει να πει "ναι" σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες-μνημόνια, με αντιλαϊκά μέτρα".


ΤΑ ΝΕΑ:
 "Φόβοι για κούρεμα των καταθέσεων".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανησυχία για κούρεμα των καταθέσεων προκαλεί η συνεχής αιμορραγία των τραπεζών, σε συνδυασμό με τις επικείμενες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά τη μη πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τη λήξη του ελληνικού προγράμματος".


Kontranews
: "Τορπιλίζει η Μέρκελ τη συμφωνία για να κάψει το δημοψήφισμα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα τρομοκρατική επίθεση κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του ελληνικού λαού εξαπέλυσε χθες η μαύρη διεθνής των τοκογλύφων στην προσπάθειά της να "κάψει" το δημοψήφισμα. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπονόμευσε ανοιχτά τη νέα πρόταση για συμφωνία που έστειλε στην Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμα τη διαβάσει".


Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παράταση στο θρίλερ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "νέα ελληνική πρόταση έξι σημείων τίθεται σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στο τραπέζι του Eurogroup που συνεδριάζει εκτάκτως, με τη χώρα πλέον να βρίσκεται εκτός προγράμματος στήριξης καθώς δεν κατέστη εφικτή η δυνατότητα νέας παράτασης στη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης".


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 
"Η χώρα στον αέρα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκεται από σήμερα η χώρα μας μετά τη λήξη της παράτασης του προγράμματος χωρίς συμφωνία με τους εταίρους και τους δανειστές. Οι προσπάθειες του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να πετύχει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, δηλαδή μέχρι χθες τα μεσάνυχτα, δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα να εκπνεύσει η τελευταία χρονική διορία".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: