Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 6/10/2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Επιδρομή στα «κρυφά» εισοδήματα"
Η εφημερίδα γράφει "άγρια επιδρομή στους πολίτες ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, για να εντοπίσει κρυφά εισοδήματα και...
περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί στην Εφορία".


ΕΘΝΟΣ: "Ποιοί κλέβουν το ρεύμα από τη ΔΕΗ"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κλοπές ρεύματος και «φέσια» στη ΔΕΗ από «έχοντες» αποκαλύπτουν έλεγχοι της εταιρείας για τους μεγαλοοφειλέτες. Εχουν εντοπιστεί 20.000 «μπαταχτσήδες» με πολυτελείς μεζονέτες και κερδοφόρες επιχειρήσεις με χρέη 200 εκατομμυρίων ευρώ".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
: "Πούτιν: «Ολο το σχέδιό μου για Ελλάδα-Τουρκία»!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "«πηγή» μας μπήκε ΜΕΣΑ σε «κλειστό» ρωσικό φόρουμ και... έμαθε πολλά!..."


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
: "Ποιοί βγαίνουν στη σύνταξη πριν από τα 60"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σύνταξη πριν από το 60ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να θεμελιώσουν ή και να κατοχυρώσουν φέτος εργαζόμενοι που ασφαλίστηκαν σε ένα ή περισσότερα Ταμεία".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
: "Νέο τσουνάμι στο ασφαλιστικό"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα εφάπαξ, όπου οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά για συνταξιοδοτήσεις που έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2013, προβλέπουν οι «αλλαγές» που ζητεί και πάλι η τρόικα, ανοίγοντας όλα τα ζητήματα του Ασφαλιστικού".


ΕΣΤΙΑ
: "Η αναθεώρησις του Συντάγματος"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "εκτός από το μήνυμα ενότητος για την δημιουργία της «Νέας Ελλάδας», το κυριώτερο στοιχείο της ομιλίας του κ. Σαμαρά κατά την προχθεσινή εκδήλωση για την 40η επέτειο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η αναγγελία της ενάρξεως της διαδικασίας αναθεωρήσεως του Συντάγματος".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
: "Στην κατάψυξη οι φοροελαφρύνσεις"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με «κουρεμένες» τις προσδοκίες για γενναίες φοροελαφρύνσεις κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, από το οποίο θα απουσιάζουν, μετά το βέτο της τρόικας, οι μειώσεις των συντελεστών σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Ετσι, η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών αναβάλλεται για το 2016, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εισοδήματα των υπόχρεων".


ΤΑ ΝΕΑ:
"Ποιοί γλιτώνουν το κούρεμα στη σύνταξη"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χαμηλότερες συντάξεις θα καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στους συνταξιοδοτούμενους από την Πρωτοχρονιά του 2015 σε σχέση με ό,τι θα παίρνουν αν βγουν στη σύνταξη ως το τέλος του χρόνου ή αν έχουν ως τότε θεμελιώσει όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις εξόδου από την εργασία".


Kontranews
: "Τελεσίγραφο στην Μέρκελ: Σβήσε όλα τα δάνεια"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τώρα, που ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ η Γαλλία και η Ιταλία και σε λίγο θα έχουν πτωχεύσει, ενώ ο κόσμος και στις δύο αυτές χώρες θα έχει βγει στους δρόμους και θα φωνάζει «ΕΞΩ οι Γερμανοί, που μας κατέστρεψαν», είναι η ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία για την Ελλάδα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανοικτά 8 «καυτά» μέτωπα στο νέο κύκλο συζητήσεων"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων παραπέμπονται οκτώ δύσκολα μέτωπα με την τρόικα, καθώς έπειτα από ένα πενθήμερο συζητήσεων παραμένουν όλα ανοιχτά, ενώ η «ανοχή» στο προσχέδιο του προϋπολογισμού είναι άνευ σημασίας, αφού το περιεχόμενό του θα αλλάξει δραστικά στο τελικό σχέδιο, που θα κατατεθεί το Νοέμβριο".
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: