Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ημέρα της γυναίκας 8 Μαρτίου και 8 γυναίκες μιλούν για την καθημερινότητα τους, τα προβλήματα τους, αλλά και για την γυναίκα σύμβολο Μελίνα Μερκούρη

Ενσωματωμένη εικόνα 2Μαρία Γεωργίου ΜΙΑ: Με το μαράζι και με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο ζουν σήμερα οι περισσότερες γυναίκες

Η Μαρία Γεωργίου είναι μια νεαρή τραγουδίστρια που προκαλεί αίσθηση με την φωνή της αλλά και με την σκηνική της παρουσία...  Η ίδια ως καλλιτέχνης έχει πνεύμα ανήσυχο δεν μπορεί να μένει σιωπηλή στην κατάσταση που σκιαγραφείται γύρω μας με τα πιο μελανά χρώματα. Κάθε άλλο μάλιστα…Οι απαντήσεις που δίνει στο Πινάκιο δείχνουν έναν άνθρωπο που αφουγκράζεται τα ερεθίσματα.

 

Μαρίνα Φραγκεσκίδου: Ο ρόλος της γυναίκας είναι -πλέον- πολυδιάστατος

Ενσωματωμένη εικόνα 1

 Μητέρα δύο μωρών, συγγραφέας, σύζυγος και νοικοκυρά είναι οι ιδιότητες που φέρει η πολυτάλαντη Μαρίνα Φραγκεσκίδου.
Μια γυναίκα της διπλανής πόρτας που μάχεται κάθε μέρα για να μεγαλώσει σωστά τα δυο της μωρά και στο λίγο ελεύθερο χρόνο που της απομένει απελευθερώνει την φαντασία της και την αποτυπώνει στο χαρτί.
Η ίδια, μιλώντας στο Πινάκιο, υποστηρίζει πως οι άνδρες με  το «Α»  έχουν εκλείψει στις ημέρες μας.


 

Λουκία Μηλιώτη: Η γυναίκα έχει πάντα την ανάγκη να νιώθει ασφάλεια…όσο δυναμική και αν είναι!

Ενσωματωμένη εικόνα 2


Η  Λουκία Μηλιώτη ζει στη Θεσσαλονίκη και δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως είναι μια σύγχρονη ηρωίδα… Μεγαλώνει τα παιδιά της, είναι μια ελεύθερη επαγγελματίας σε μια αγορά που παραπαίει και παρόλα αυτά στέκεται στα πόδια της.




Ενσωματωμένη εικόνα 3

Μια σύγχρονη μαχήτρια είναι η Κική Διάφα…Ζει στην Κοζάνη, ασχολείται με τα κοινά, είναι καθηγήτρια μαθηματικών και εκτός όλων αυτών ηγείται του τοπικού παραρτήματος του Ομίλου Humans Κοζάνης.
Η ίδια…χαμηλών τόνων δεν μιλά για το έργο της, αλλά παλεύει γι’ αυτό.

 

Χριστίνα Σαμπανίκου: Η καθημερινότητα έχει μετατραπεί σε extreme game, σε μια σπαζοκεφαλιά επιβίωσης

Ενσωματωμένη εικόνα 4
Η Χριστίνα Σαμπανίκου είναι μια ηθοποιός που η μεγάλη της αγάπη είναι το γράψιμο… Ο λόγος της μεστός, άμεσος και αληθινός! Σήμερα την ημέρα την γιορτή της γυναίκας της δίνω ένα άλλο βήμα αυτό της καθημερινότας… Η Χριστίνα που δεν έχει μάθει να κρύβεται πίσω από λέξεις και διφορούμενες εκφράσεις σκιαγραφεί την κατάσταση όπως την βιώνει.


 

Χριστίνα Καρυπίδου: Η ανασφάλεια δεν βοηθάει στην εξέλιξη των σχέσεων

Ενσωματωμένη εικόνα 5

Η Χριστίνα Καρυπίδου είσαι δημοσιογράφος και ζει στην Θεσσαλονίκη…Είναι νέα και αυτό το διάστημα προετοιμάζεται για το Διδακτορικό της.


 

Γιώτα Παπαδημακοπούλου: Οι άντρες γαλουχούνται από τη γέννα τους με την πεποίθηση πως πρέπει να έχουν τον ηγεμονικό ρόλο σε μια σχέση

Ενσωματωμένη εικόνα 6

Συγγραφέας, αρθρογράφος, βιβλιοκριτικός αλλά και σύζυγος αντιμετωπίζει με χαμόγελο και αισιοδοξία την καθημερινότητα παρόλο που κάποιες στιγμές αισθάνεται πως οι υποχρεώσεις της, την πνίγουν…
Όπως η ίδια λέει, μιλώντας στο Πινάκιο, η σύγχρονη γυναίκα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί 100%  στους ρόλους που της έχουν εμμέσως ανατεθεί.



 

Νατάσα Παππά: Έχουμε συνδέσει τη γυναίκα κυρίως με την εξωτερική της υπόσταση, με το ''φαίνεσθαι''

Ενσωματωμένη εικόνα 1
Η Νατάσα Παππά  είναι μια γυναίκα η οποία έχει κάνει την αγάπη της για την τέχνη  και το θέατρο προσιτή σε όλους εμάς…Έχει δημιουργήσει την σελίδα «Θεατρομανία» η οποία έχει προσεγγίσει χιλιάδες ανθρώπους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: