Tα δημοσιευμένα άρθρα εκφράζουν τις προσωπικές θέσεις και αντιλήψεις των συντακτών τους και δεν αποτελούν την επίσημη θέση του παρόντος Ιστολογίου.
Δημοσιεύματα με απρεπείς λέξεις ή εκφράσεις δεν δημοσιεύονται και ανάλογα σχόλια διαγράφονται χωρίς την παραμικρή πρόθεση λογοκρισίας.



Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων 15/10/2013

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ποιοι θα πάρουν και πως το επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «από 52,50 έως 1.050 ευρώ θα κυμαίνονται τα ποσά του νέου επιδόματος θέρμανσης που θα καταβληθούν την περίοδο από...
15/10/2013 έως 30/4/2014 σε όσα νοικοκυριά αγοράσουν πετρέλαιο για τη θέρμανσής τους».
ΕΘΝΟΣ: «Επιστρέφει ο εφιάλτης της τρομοκρατίας»
Η εφημερίδα σημειώνει: «σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές ύστερα από πληροφορίες για σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικό στόχο. Όλα τα στοιχεία, ακόμα και η παραμικρή ένδειξη, εξετάζονται με κάθε σοβαρότητα. Η ανησυχία επιτείνεται από το γεγονός ότι ο φυγόποινος και καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης ήταν ένας εκ των δραστών στη ληστεία που διαπράχθηκε στην Εθνική Τράπεζα των Μεθάνων τον περασμένο Ιούλιο».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Αλαλούμ στις πολυκατοικίες»
Η εφημερίδα γράφει ότι : «διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια στα αζήτητα και το φετινό επίδομα θέρμανσης. Θα αναγκάσει τη συντριπτική πλειονότητα των ενοίκων πολυκατοικιών να ξεπαγιάσουν, αφού δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα αγοράς πετρελαίου για τους κοινόχρηστους λέβητες».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Αγγελος εξ ουρανού θα «ξυπνήσει» τον Ηγέτη της Ελλάδας!»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «συγκλονιστικό το ηχητικό ντοκουμέντο του Αγιορείτη Γέροντα. «Σας είπα, τώρα θα γίνει πολιτειακή ανωμαλία. Μόλις γίνει η πολιτειακή ανωμαλία, αμέσως θα τραβήξει πίσω το Κεφάλαιο. Το παγκόσμιο Κεφάλαιο».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «6 αλλαγές στον ΟΑΕΕ για συντάξεις, εισφορές, χρέη»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «εισφορά ΤΕΒΕ για 30.000 μισθωτούς με «μπλοκάκια»- Μίνι ασφαλιστικό 100 ευρώ για 70.000 επαγγελματίες του ΟΓΑ- Υποχρεωτική εισφορά 6% για επικουρική σύνταξη- Παρακράτηση 25%: της σύνταξης για χρέη άνω των 25.000 ευρώ. Ψαλίδι έως 15 ευρώ στις νέες συντάξεις. 130.000 οφειλέτες με χρέη έως 5.000 ευρώ γλιτώνουν τις κατασχέσεις».
ΕΣΤΙΑ: «Αναπαράγεται ο κρατισμός»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το υπερτροφικό κράτος διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις που μέχρι πρό τινος δεν είχαν κανένα πρόβλημα τώρα αδυνατούν να επιβιώσουν από το ασφυκτικό καθεστώς των κρατικών επιβαρύνσεων».
Η ΑΥΓΗ: «Πέφτουν στο «κενό»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «μαύρη τρύπα 5-6 δις. ευρώ για το 2014 βλέπει ο Γεργκ Ασμουσεν, ισχυρός παράγων της ΕΚΤ και της Γερμανίας, ενώ αποκλείει κάλυψή του με μετακύλιση ομολόγων, όπως υπολόγιζαν Στουρνάρας- Σαμαράς».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «φθηνότερα κατά 7 λεπτά το λίτρο θα μπορούν να αγοράζουν το πετρέλαιο φέτος σε σχέση με πέρσι οι καταναλωτές που θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Η κυβέρνηση, για να αυξήσει τα έσοδα από τον ΦΠΑ, αποφάσισε να «ξεχειλώσει» τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ώστε να ενταχθούν στη ρύθμιση ακόμα περισσότερα νοικοκυριά και συνεπώς να αυξηθεί η κατανάλωση που πέρσι ήταν μειωμένη κατά 70%».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μπρα ντε φερ με τρόικα για μέτρα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «υπό την πίεση των ομολόγων του και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα βρέθηκε χθες το βράδυ εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Λουξεμβρούργο».
Ο ΛΟΓΟΣ: «Εκλεισε στα 0,35 λεπτά η επιδότηση»
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «στη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, ώστε περισσότεροι πολίτες να δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης καθώς και στην αύξηση του ποσού της επιδότησης, προχώρησε η κυβέρνηση, έπειτα από την άρνηση της τρόικας να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης κατά 15% ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κινητήρια δύναμη αντεπίθεσης το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Αθήνας και την επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ- Απαιτείται ανασύνταξη του κινήματος που προϋποθέτει ΚΚΕ ισχυρό, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ως προϋπόθεση για τη Λαϊκή Συμμαχία».
ΤΑ ΝΕΑ: «Κλεφτοπόλεμος με την τρόικα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ισχυρές πιέσεις για τη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων δέχθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας στο χθεσινό Eurogroup, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε το επίδομα πετρελαίου χωρίς το «ναι» της τρόικας».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Αποκαλύφθηκε απόπειρα συγκάλυψης»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Τυφλές» πιέσεις- Παρατείνεται η αγωνία- Δεκέμβριο ή Ιανουάριο οι αποφάσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τις μεγάλες διαφορές στους κόλπους της Ευρωζώνης ανέδειξε το χθεσινό Eurogroup, με τους εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ να κινούνται σε εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις σε ό,τι αφορά την επίλυση του ελληνικού ζητήματος».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Οι ξένοι ψάχνουν ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στο «μικροσκόπιο» αναλυτών της Franklin Templeton Investments βρίσκονται 41 ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς ακινήτων, τραπεζών, παγνίων, τεχνολογίας, ενέργειας (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) και λιανικής, καθώς ο μεγάλος επενδυτικός όμιλος επιχειρεί να τοποθετηθεί σε ελληνικό ενεργητικό, βλέποντας πολύ καλές προοπτικές σε ορίζοντα πενταετίας».


      ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: